Yunet
 

Društvo

Kruščić dobio prvu  grupu celodnevnog boravka u vrtiću ''Vrtuljak''

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 4. maj 2022. • 00:00 •

Kruščić dobio prvu  grupu celodnevnog boravka u vrtiću ''Vrtuljak''

KULA,04.05.2022.-Sa kraja prošle godine lokalna samouprava najavila je proširenje kapaciteta vrtića ''Vrtuljak'' u Kruščiću. Danas su najmlađi žitelji, uzrasta od četiri i pet godina, ovog sela po prvi krenuli u vrtić koji je poptuno adaptiran, renoviran i prilagođen za maštanje, igranje i spoznaju novih znanja.

Direktorica PU ''Bambi'', Snežana Bulatović izjavila je da su inicijativu za ovaj veliki korak sproveli roditelji, ali da je ključan i jako važan saradnik u čitavom projektu bila lokalna samouprava na čelu sa Damjanom Miljanićem, koji je pokazao podršku i razumevanje te je po prvi put u istoriji ovog vrtića adaptiran i otvoren prostor za mešovitu grupu celodnevnog boravka. Trenutno je u ovu grupu upisano 22 dece, dok je danas bilo prisutno njih 13. Direktorica je najavila da se na opšte zadovoljstvo roditelja od septembra planira da ovo bude prostor za celodnevni boravak mešovite grupe uzrasta dece od 2 do pet godina, a da poludnevni boravak ostaje namenjen pripremnom predškolskom uzrastu.

Predsednik Privremenog organa, Damjan Miljanić ovim povodom izjavio je : ''Ovo danas, otvaranje nove grupe- adaptacija i formiranje prostora za grupu je deo politike koja se sprovodi na teritoriji naše opštine, a to je ujedno i politika Srpske napredne stranke.'' Kada su u pitanju predškolske i obrazovne ustanove cilj je da se poveća kvalitet usluge ali i sami uslovi, te i  da lokalna samouprava bude prisutna u svim naseljenim mestima, istakao je Miljanić.  Kruščić je dobio drugu grupu, po prvi put u istoriji postojanja je to grupa celodnevnog boravka. Dece ima dovoljno, a Opština je obezbedila sredstva da taj prostor bude uređen i adaptiran.

Kada su pitanju dalji planovi , kao i da li je ovo sve primer da lokalna samouprava neće zapostaviti ni najmanje naseljeno mesto u opštini Miljanić navodi : ''U toku ovog meseca pred kraj će biti otvoren novi objekat jaslica u Sivcu čime će se proširiti kapacitet i ujedno neće biti lista čekanja za jaslenu grupu.'' Sredstva za ovo proširenje obezbedila je Opština Kula uz pomoć Ministarstva finansija. Predsednik Privremenog organa najavio je da se u toku leta planira potpuno renoviranje prostora kako spolja tako i unutra vrtića ''Žeravica'' u Kuli.

Tokom cele godine nastavićemo adaptacije objekata i povećanja kvaliteta usluga u vrtićima naše opštine. ''Ono što se treba naglastiti svakako je povećanje kvaliteta usluga podrazumeva povećanje broja grupa i smanjenje broja dece u istim kako bi rad bio efektniji. Ovo će dovesti i do povećanja broja zaposlenih, visoko obrazovnih vaspitača. Politika povećanja broja zaposlenih i renoviranih objekata u našoj opštini biće povećan i u narednom periodu i to je politka koja će se sprovoditi u narednim godinama. ''- zaključio je Miljanić. Najveći projekat će biti izgradnja vrtića u Ruskom Krsturu, te je za ovu godinu planirana izrada projektne dokumentacije.

Bilo da se govori o obrazovanju, kulturi ili sportu poruka je da nije mesto ni jedan pojedinac neće biti zapostavljen i lokalna samouprava će biti partner u pronalasku zajedničkog rešenja. Dodao je da i da se planira uređenje objekta u Novoj Crvenki i da se formira vrtićka grupa po prvi put u ovom mestu. ''Ni jedno mesto ni jedan objekat neće biti zapostavljeni samo je pitanje vremena kada će doći na red, jer se prioriteti određuju u dogovoru sa predstavnicima predškolske ustanove na osnovu potreba i stanja objekata.'' – zaključio je predsednik Privremenog organa opštine Kula.

Vrtić Vrtuljak koji je danas otvorio svoja vrata četvorogodišnjacima i petogodišnjacima opremljen je poput onih u najvećim  gradovima naše države, igračke i didaktički predmeti prilagođeni su mašti i edukaciji ovog uzrasta sa ciljem da deca odrastaju uz osmeh i pravilno usmerenje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena