Yunet
 

Društvo

Za vikend prva specijalizovana izložba nemačkih ovčara

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 29. april 2022. • 00:00 •

Za vikend prva specijalizovana izložba nemačkih ovčara

KULA,29.04.2022.-Sutra i prekosutra na stadionu Fudbalskog kluba Crvenka će biti održana prva specijalizovana izložba nemačkih ovčara koju organizuju Područna grupa 1 Asocijacije nemačkih ovčara Srbije i najčuvenija odgajivačnica sa ovih prostora „Tim Panonian si“ iz Crvenke, koja je vlasništvo poznatog odgajivača Marka Jovovića. Za izložbu je prijavljen 301 pas. Izložba ima međunarodni karakter jer psi dolaze iz svih država bivše Jugoslavije, zatim Mađarske, Rumunije, Bugarske, Turske Belgije, Austrije, Nemačke, Švedske i Amerike. Pse će se nadmetati u 24 takmičarska razreda, dvanaest razreda psi normalne dlake, a dvanaest dugodlaki. Ocenjivaće se psi staosti počev od 3 do 6 meseci, praktično štenad, do pasa starosti preko 24 meseca, takozvani radni psi. Pse će ocenjivati trojica najpoznatijih sudija na svetu kada su nemački ovčari u pitanju  Bernd Veber, Rajner Mast i Marko Osman sva trojica iz Nemačke.

Prva specijalizovana izložba nemačkih ovčara u Crvenki će sutrabiti otvorena u 8 časova i 15 minuta, otvoriće je predsednik Privremenog organa opštine Kula Damjan Miljanić. Ocenjivanje pasa će početi u 8 sati i 30 minuta. U nedelju, 1. maja će u okviru izložbe, takođe od 8 časova i 30 minuta biti održano polaganje radnog ispita za zrele pse, takozvani „Kerung“, reč je o ocenjivanju radne obučenosti pasa, što će biti interesantno najmlađim posetiocima, jer će imati priliku da vide kako nemački ovčari rade odbranu i napad.

Pokrovitelji prve specijalizovane izložbe nemačkih ovčara u Crvenki su Opština Kula i Turistička organizacija opštine Kula, a organizaciju su pomogle i brojna privatna preduzeća i pojedinci.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad