Yunet
 

Društvo

Zeleno svetlo za podsticaje u pčelarstvu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 28. april 2022. • 00:00 •

Zeleno svetlo za podsticaje u pčelarstvu

 Kula, 28.04.2022. - Odlukom Privremenog organa opštine Kula, koji je danas zasedao,dodeljeno je četiri miliona i trista hiljada dinara sportskim društvima sa teritorije kulske opštine za finansiranje sportskih manifestacija u 2022. godini. Na opštinski konkurs javilo se 24 kolektiva, a njih 19 je dobilo sredstva.

Takođe, data je saglasnost na rebalans Finansijskog plana MZ Crvenka i MZ Ruski Krstur za 2022. godinu.

Članovi ovog izvršnog organa usvojili su Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine Kula. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 150 hiljada dinara, a  minimalni iznos koji se dodeljuje iznosi 5 hiljada dinara. Opština Kula prvi put sufinansira investicije pčelara u ukupnom iznosu od milion i šesto hiljada dinara. Pravo na podsticaje ostvaruje fizičko lice koje je nosilac ili član registrovanog komercionalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u registar poljoprivrednih gazdinstva i koje se nalazi  u aktivnom statusu. Uskoro se očekuje objavljivanje Konkursa na internet stranici opštine Kula, www.kula.rs.

Prihvaćen je i Predlog Zaključka o načinu i uslovima davanja u zakup građevinskog zemljišta u poljoprivredne svrhe do privođenja zemljišta nameni, na kojem je upisano pravo javne svojine opštine Kula. Reč je o livadama i pašnjacima koji se daju u zakup, s tim da opština, umesto da ima troškove oko uređivanja i košenja istih, dobija prihod od zakupa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena