Yunet
 

Društvo

U subotu prva specijalizovana izložba nemačkih ovčara

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 27. april 2022. • 00:00 •

U subotu prva specijalizovana izložba nemačkih ovčara

KULA,27.04.2022.-Ljubitelji pasa rase nemački ovčar će u subotu i nedelju imati priliku da uživaju. U subotu će na stadionu Fudbalskog kluba Crvenka biti održana prva specijalizovana izložba nemačkih ovčara koju organizuju Područna grupa 1 Asocijacije nemačkih ovčara Srbije i najčuvenija odgajivačnica sa ovih prostora „Tim Panonian si“ iz Crvenke, koja je vlasništvo poznatog odgajivača Marka Jovovića. Prema rečima Jovovića za izložbu je prijavljeno 270 pasa koji će se nadmetati u više od 20 razreda, izložba ima međunarodni karakter jer psi dolaze iz svih država bivše Jugoslavije, zatim Mađarske, Rumunije, Bugarske, Turske Belgije, Austrije, Nemačke, Švedske i Amerike. Pse će ocenjivati trojica najpoznatijih sudija na svetu kada su nemački ovčari u pitanju  Bernd Veber, Rajner Mast i Marko Osman sva trojica iz Nemačke.

Prva specijalizovana izložba nemačkih ovčara u Crvenki će u subotu početi u 8 sati i 30 minuta. U nedelju, 1. maja će u okviru izložbe, takođe od 8 časova i 30 minuta biti održano polaganje radnog ispita za zrele pse, takozvani „Kerung“, koji će biti interesantan najmlađim posetiocima, jer će imati priliku da vide kako nemački ovčari rade odbranu i napad.

Pokrovitelji prve specijalizovane izložbe nemačkih ovčara u Crvenki su Opština Kula i Turistička organizacija opštine Kula, a organizaciju su pomogle i brojna privatna preduzeća i pojedinci.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena