Yunet
 

Društvo

Prva pomoć za zaposlene

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 19. april 2022. • 00:00 •

Prva pomoć za zaposlene

Црвени крст у Србији реализује обуке у првој помоћи за запослене у складу са Законом о безбедности и здрављу на раду и важећим правилником Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања о начину и роковима оспособљавања запослених у првој помоћи.

Основна обука за запослене намењена је запосленима, без обзира на изложеност   ризику и траје 6 школских часова. Током ове обуке стичу се основна знања и вештине прве помоћи од поступака на месту несреће, пружања помоћи најугроженијима до правилног обавештавања хитних служби и умањења последица настале ситуације. Цена ове обуке износи 2500 динара.

Напредна обука за запослене  намењена је запосленима на радним местима са повећаним ризиком у трајању од 12 школских часова. Ова обука је сачињена од  четири модула према врсти ризика на радном месту- механичке опасности, хемијске штетности, рад на отвореном и изложеност штетним климатским, рад са децом, рад у области спорта и административни послови.  Цена обуке износи 4000 динара.

Обука се изводи у малим групама, што пружа оптималне услове за рад и учење. Настава је активна и усмерена на практично савладавање вештина прве помоћи уз коришћење одговарајуће опреме и материјала. Обуку изводе предавачи прве помоћи са лиценцом Црвеног крста Србије. Након обуке врши се тестирање знања и полазници добијају Уверење о завршеној обуци са заштитним холограмом, које Црвени крст издаје у складу са законом..

Уколико сте заинтересовани за обуку можете се обратити организацији Црвеног крста Кула.

Контакт телефони: 025/722125 , 064/9710283 , 060/3220813

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena