Yunet
 

Društvo

Počela izgradnja dečijeg igrališta u Sivcu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 8. april 2022. • 00:00 •

Počela izgradnja dečijeg igrališta u Sivcu

KULA,08.04.2022.-Izgradnja dečijeg igrališta po najvišim tehničkim standardima počela je danas u Sivcu. Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Radnik“, koje je angažovano na izgradnji, postavljaju klupe i dečije sprave, nakon čega sledi nasipanje podloge. Nešto više o karakteristikama igrališta, ali i o planovima za izgradnju novih igrališta u ostalim naseljenim mestima naše opštine, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Kule, Damjan Miljanić:

„Ovo igralište se gradi po najvišim mogućim standardima koji se primenjuju od pre par godina. Na ovoj javnoj površini vlasnik i finansijer radova je opština Kula, dok su kompletni radovi povereni javnim komunalnim preduzećima sa teritorije naše opštine, što je u slučaju Sivca JKP „Radnik“. Ukupno deset igrališta će stići u našu opštinu. U februaru je postavljeno jedno igralište na Jarošu, po jedno će biti postavljeno na Gederu i u Gornjem gradu. Kada je o ostalim naseljenim mestima reč, jedno igralište će dobiti Crvenka, Kruščić i Ruski Krstur, dok će u Liparu biti jedno igralište i jedan mali eko-park i taj projekat radi Opština Kula zajedno sa Ministarstvom životne sredine. I u narednom periodu posvetićemo pažnju izgradnji novih i održavanju postojećih igrališta, kao i održavanju sportskih terena na teritoriji opštine Kula.“

Kao i na ovom, i na svakom narednom novoizgrađenom igralištu postojaće uputstvo za ponašanje unutar prostora za igru, kako bi najmlađi žitelji naših naseljenih mesta mogli bezbedno i bezbrižno da provode svoje slobodno vreme za igru. Ovo igralište, ali i mnoga druga čija izgradnja tek sledi, potvrda su adekvatne brige lokalne samouprave za decu i njihovo odrastanje.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena