Yunet
 

Društvo

Na potezu između dva mosta u Crvenki zasađen beli hrast

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 1. april 2022. • 00:00 •

Na potezu između dva mosta u Crvenki zasađen beli hrast

Crvenka, 01.04.2022. - Jožef Kiš, graditelj Velikog bačkog kanala koji protiče i kroz našu opštinu bi bio ponosan na ono što se danas dešava na crvenačkoj deonici Velikog Bačkog kanala. Naime, danas je na potezu između dva mosta u Crvenki obavljena sadnja novih sadnica na obali Velikog bačkog kanala koju je organizovala nedavno osnovana Asocijacija „Jožef Kiš“, na čelu sa predsednikom Đokom Grabežom.

-Asocijacija „Jožef Kiš“ je asocijacija udruženja sportskih ribolovaca Zapadno-bačkog okruga koja u svom programu osim ribolova ima i zaštitu vode, održavanje kanala, održavanje priobalja i u najvećoj meri smo uspeli da deo tih poslova i završimo. Kanal nikada nije izgledao kao što sada izgleda zahvaljujući ljudima iz „Voda Vojvodine“, pa bih se zahvalio gospodinu Predragu Biliću koji nam u svemu pomaže – kaže Grabež.

Danas je sadnja obavljena uz svesrdnu podršku Eko tima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Crvenke.

-Eko tim iz crvenačke osnovne škole će biti naš stalni saradnik. Mi u svom programu imamo i edukaciju dece ekologiji i zaštiti životne sredine, imamo lekare koji će im predavati o štetnosti upotrebe droge i verujemo da će ta saradnja biti dugotrajna – rekao je Grabež.

Pre dve sedmice na obali Velikog bačkog kanala u Crvenki je zasađeno 400 sadnica bagrema.

-Da, a danas sadimo beli hrast kojeg smo dobili od donatora i nadamo se da ćemo uspeti da sačuvamo sadnice, pogotovo što znamo da je hrastu potrebno posebno zalivanje i posebna nega, ali svi smo raspoloženi da ga održimo i sačuvamo – rekao je predsednik Asocijacije „Jožef Kiš“ Đoko Grabež.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena