Yunet
 

Društvo

U ovoj godini sve javne ustanove prelaze na grejanje na gas

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 31. mart 2022. • 00:00 •

U ovoj godini sve javne ustanove prelaze na grejanje na gas

Kula, 31.03.2022. - Opština Kula je sa privatnim partnerom čiji je nosilac posla firma Petrol d.o.o  počela realizaciju Javnog privatnog partnerstva koje podrazumeva zamenu postojećih kotlarnica na mazut sa ekološki prihvatljivim i energetski efikasnijim kotlovima na gas u deset objekata na teritoriji naše opštine.

Prvi je ,,Dom pionira” u Kuli u okviru kojeg funkcionišu PU ,,Bambi”, Škola za osnovno muzičko obrazovanje i Društvo MNRO ,,Plava Ptica”, a uskoro se očekuje i gasifikacija OŠ ,,Isa Bajić” u Kuli, Ekonomsko-trgovinske škole, zgrada Opštinske uprave i MUP-a, OŠ ”Vuk Karadžić u Crvenki, Osnovne i Srednje škole sa domom učenika ”Petro Kuzmjak” u Ruskom Krsturu, u Sivcu OŠ „20. oktobar“ (oba objekta), vrtića ”Čuvari osmeha”  kao i zgrade Mesne zajednice i Doma kulture.

Ukupna vrednost investicija iznosi više od 100 miliona dinara.

Takođe, vredi pomenuti da je u protekloj godini sa mazuta na gas prešla i OŠ ,,Petefi brigada” sa sportskom halom u Kuli, a da je u toku nabavka gasnog kotla za Dom kulture u Ruskom Krsturu. Za oba projekta značajna sredstva obezbeđena su posredstvom konkursa Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena