Yunet
 

Zdravlje

Podrži život- podrži Vošu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. april 2024. • 12:42 •

Podrži život- podrži Vošu

Fudbalski klub Vojvodina, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Novi Sad pozivaju sve navijače i simpatizere crveno belog tima da pokažu humanost i dobrovoljno daju krv u petak 12. aprila.

Krv se može se može dati u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine od 7 do 19h i u transfuziomobilu ispred Promenade od 13 do 17 časova.

U znak zahvalnosti i podrške obezbeđene su ulaznice za istočnu tribinu davaocima koji toga dana daju krv za meč FK Vojvodina – FK TSC. Ova utakmica se igra u nedelju u 16.30.

„Pred nama su važne utakmice za trofej Kupa i Evropu ali mnogo su važnije one utakmice kojim spasavamo živote. Obezbedili smo 300 ulaznica i želja nam je da ih sve podelimo u petak i da se vidimo na stadionu u nedelju“ – saopštavaju iz FK Vojvodina.

Krv mogu dati sve osobe od 18 do 65 godina, uz uslov da su zdrave, da su naspavane, da su unele određenu količinu tečnosti i hrane, kao i da nisu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata.

Takođe, neophodno je da interval između davanja krvi bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena