Yunet
 

Zdravlje

Otvorena linija psihološke pomoći DZ “Novi Sad”

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 9. april 2024. • 10:55 •

Otvorena linija psihološke pomoći DZ “Novi Sad”

Dom zdravlja “Novi Sad” podseća sugrađane da je 27.03.2024. godine pokrenuo otvorenu liniju psihološke pomoći, svakog radnog dana od 07:00 do 20:00 časova za sve građane koji žele da sa nekim razgovaraju, požale se i potraže pomoć. Broj telefona na koji mogu da pozovu jeste: 021/4879-021.

U pitanju je pružanje svakog vida psihološke podrške, kao i procena rizika od sprovođenja suicida kao i stanja akutne krize uzrokovane problemima na poslu, stresom, problemima u svakodnevnim odnosima sa ljudima, a sve iz anksionog i depresivnog spektra.

Kada su u pitanju suicidalne misli procenjuje se koliko dugo i koliko često ih osoba ima. Kakve su to misli i kakve ih emocije prate? Da li zna kako/kada/gde bi to uradio? I mišljenje o reakcijama drugih. Dakle, procenjuje se da li se radi o suicidalnim mislima i idejama, ili postoji detaljan plan za sprovođenje date namere u delo. Osoba dobija priliku da sa nekim zajedno sagleda svoju smrt iz svih uglova, i prvenstveno bude uvažena i saslušana. Dajemo ljudima mogućnost da otvoreno pričaju o svom stanju, uz mogućnost nuđenja podrške drugih stručnih lica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena