Yunet
 

Zdravlje

Prvih 20 pacijenata u kovid bolnici na Mišeluku, stižu lekari sa Kosova i Metohije

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. septembar 2021. • 12:56 •

Prvih 20 pacijenata u kovid bolnici na Mišeluku, stižu lekari sa Kosova i Metohije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je zadovoljstvo što je kovid bolnica u tom gradu, izgrađena u rekordnom roku i otvorena u pravom trenutku, dodajući da je već primila prvih 20 pacijenata.

Vučević je, takođe, naveo da će u toj kovid bolnici posao naći i lekari iz Kosovske Mitrovice i Leposavića.

"Bolnica je otvorena u pravom trenutku, kada imamo povećanje broja obolelih", rekao je Vučevć i naglasio da je važno za građane što su otvoreni dodatni kapacitet.

"Danas je to kovid bolnica, a što je pre moguće, biće opšta gradska bolnica koju Novi Sad nikada nije imao", rekao je Vučević za TV Pink.

Juče je u bolnicu primljeno prvih 20 pacijenata. Kaže i da će novosadska bolnica funkcionisati bolje nego ona u Batajnici i Kruševcu, jer su prevaziđene sve prepreke i izazovi u izgradnji.

"Na birou više nema lekara, nema onih koji nisu zaposleni, stigao nam je bračni par iz Kosovske Mitrovice, iz Leposavića", rekao je Vučević.

Dodao je da je posle Žeželjevog mosta, otvaranje kovid bolnice najveći događaj za Novi Sad.

Vučević je rekao i da grad ima još prostora na kome bi mogle da se grade zdravstvene ustanove i da se o tome razgovara.

Podsetio je da plate zdravstvenih radnika rastu, ali da se mora raditi na razvoju cele Srbije, kako se ne bi desilo isto što i u Rumuniji, kada su lekari nastavili da odlaze iz zemlje uprkos izuzetno velikim povišicama koje su dobili.

Izvor: Tanjug foto fejsbuk

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena