Yunet
 

Turizam

Za 45 odsto više turista

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. mart 2023. • 14:30 •

Za 45 odsto više turista

U Srbiji je u februaru mesecu ostvareno ukupno milion noćenja domaćih i stranih turista, što je rast od oko 45 odsto u odnosu na februar prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma - eTurista.

Broj noćenja stranih turista u februaru je iznosio 481 hiljadu, što je povećanje od čak 80 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine.
Brzina rasta turističkog prometa stranih gostiju u odnosu na početak prošle godine, rezultirala je povećanjem udela noćenja stranih gostiju u ukupnim noćenjima, sa 37 odsto na 45 odsto.  
 Turističke destinacije u Srbiji sa najvećim brojem noćenja turista u februaru 2023. godine su Beograd, Zlatibor, Kopaonik,  Novi Sad i Divčibare.
Rezultati na početku godine ulivaju nadu da će nastavak rasta turističkog prometa u 2023. godini biti vođen povećanjem broja stranih gostiju, što će doprineti daljem rastu deviznog priliva budući da je u prošloj godini ostvarena rekordna zarada u turizmu od 2,5 milijarde evra.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad