Yunet
 

Turizam

Ledena šuma od danas u Dunavskom parku

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 16. decembar 2022. • 21:23 •

Ledena šuma od danas u Dunavskom parku

Sedma po redu, zimska manifestacija „Ledena šuma“ počela je danas, u Dunavskom parku.

U okviru programa svečanog otvaranja nastupili su „Haos“ animatori i bendovi „Negde između“,  „Hercenšlus“, a prisutne je tom prilikom pozdravio zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.
-Okitili smo grad i na nekoliko lokacija imamo manifestacije koje duh i tradiciju praznika donose u Novi Sad. Drago mi je što se organizatori manifestacija prilagođavaju aktuelnoj situaciji i poštuju mere štednje, istovremeno se trudeći da, pre svega deci omoguće što više besplatnih sadržaja i upotpune im zimski raspust. Grad podržava manifestaciju Ledena šuma koja, i ove godine, klizalištem, dobrim kulturno-zabavnim programom, kao i izložbeno-prodajnim prostorom koji promoviše lokalne umetnike i zanatlije doprinosi lepšoj novogodišnjoj atmosferi i upotpunjuje turističku ponudu našeg grada - izjavio je Igor Crnobarac.
U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije za uštedu energije, centralno klizalište se prostire na 700 kvadratnih metara, dok kružne staze za klizanje oko jezera ove sezone neće biti.  Klizanje je organizovano u sedam termina po sat i po vremena, od devet časova pre podne do 21 čas. Cene ulaznica su nepromenjene u odnosu na prethodnu godinu i iznose 300 dinara. Po istoj ceni moguće je iznajmljivanje opreme na licu mesta. I ove godine, upriličen je tradicionalni zimski bazar kao i mnoštvo besplatnih kulturnih, umetničkih i edukativnih sadržaja namenjenih svim generacijama. Za najmlađe Novosađane „Ledena šuma“ će i ove godine prirediti gradski karneval i dnevni doček Dečije Nove godine.


 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena