Yunet
 

Turizam

Sve veće interesovanje stranih turista za Vojvodinu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. septembar 2022. • 15:00 •

Sve veće interesovanje stranih turista za Vojvodinu

Vojvodinu je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u prvih sedam meseci ove godine posetilo 376.987 turista, što je za 69,9 odsto više nego pre godinu dana, navodi se na sajtu Turističke organizacije Vojvodine i ističe da je posebno porastao broj dolazaka stranaca i to čak za 156,1 odsto.

Njih je u severnu srpsku pokrajinu od januara do jula došlo 176.820, dok je broj domaćih turista iznosio 200.167 i bio za 30,9 odsto veći u odnosu na isti lanjski period.
Kao zanimljiv se navodi i podatak da se ostvareni broj noćenja stranih turista gotovo izjednačio sa brojem noćenja domaćih turista i ocenjuje da su jedan od razloga za povećanje broja stranih posetilaca brojne promotivne aktivnosti Turističke organizacije Vojvodine i lokalnih turističkih organizacija.
Među njima je i manifestacija Dani Vojvodine gde se ostvaruje direktan kontakt sa potencijalnim posetiocima a ove godine je održana u pet gradova, Budimpešti, Trebinju, Bijeljini, Banjaluci i Temišvaru.
Najposećeniji gradovi u prvih sedam meseci ove godine u Vojvodini su bili Novi Sad i Subotica, dok je među banjama najposećenija bila banja Vrdnik.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad