Yunet
 

Turizam

Produžen rok važenja turističkih vaučera do 30. novembra

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 7. jul 2022. • 15:21 •

Produžen rok važenja turističkih vaučera do 30. novembra

Vlada Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, prihvatili su inicijativu udruženja "Moja Srbija" za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji do 30. novembra, saopštilo je danas to udruženje.

Dodaje se da se u inicijativi navodi da su nove subvencije za odmor u Srbiji izazvale veliko interesovanje, ali su zbog velikog broja vaučera i kratkog roka u kome oni mogu da se koriste, mnogi građani imali probleme pri pronalaženju slobodnog smeštaja, pa je zatraženo produženje roka važenja vaučera.
Vlada Republike Srbije odobrila je 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara za sve građane koji ispunjavaju predviđene uslove, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za one građane koji su ostvarili svoja prava i dobili vaučer od 5.000 dinara u januaru ove godine.
"Moja Srbija" je saopštila da je za samo sedam dana podeljeno skoro 150.000 vaučera, a mnogobrojni ugostiteljski objekti će zahvaljujući ovoj akciji, tokom avgusta, septembra i oktobra biti popunjeni do poslednjeg mesta.
"Produžetak akcije do 30. novembra pomoći će građanima da nađu odgovarajući smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji, a sa druge strane, pomoći će i ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni", navodi se u saopštenju.
Ocenjuje se da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.
"Moja Srbija" ističe da domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta i da uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

Izvor: Tanjug

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad