Yunet
 

Turizam

Počele prijave za regatu „Vode Vojvodine“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. maj 2022. • 11:35 •

Počele  prijave za regatu „Vode Vojvodine“

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 12. po redu, održaće se ove godine od 24. juna do 3. jula, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, a prijave za učešće u ovoj plovidbenoj avanturi otvorene su do 20. maja.

Regata, kao i svake godine, okuplja ljubitelje rekreativne plovidbe, koji će za deset dana preći maršrutu od 300 kilometara na vojvođanskim vodama, na potezu: Novi Sad-Bački Petrovac-Ruski Krstur-Srpski Miletić-Sombor-Bezdan-Apatin-Bogojevo-Bačka Palanka.
Regata je otvorena za sve koji su željni avanture sa društvom, a neophodno je posedovanje registrovanog plovnog vozila i važeće plovidbene dozvole. Učešće u regati je besplatno za sve. Svi zainteresovani treba da popune prijavu na sajtu www.vodevojvodine.com, te popunjenu prijavu sa skeniranom plovidbenom dozvolom pošalju na imejl [email protected] do 20.maja. Broj prijava je ograničen.
Međunarodni dan Dunava, 29. jun, biće obeležen ekološkom akcijom i manifestacijom, a sama regata ove godine po prvi put ima za cilj, osim promocije nautičkih potencijala Vojvodine i nautičkog turizma, podizanje svesti o ekologiji i očuvanju prirode.
Budući da je tema ovogodišnje regate ekološke prirode, JVP “Vode Vojvodine” otvorilo je i nagradni konkurs za studente Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, pozvavši ih da učestvuju i daju svoja idejna rešenja za logo koji nosi eko-motiv

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad