Yunet
 

Turizam

Trebinje u znaku vojvođanske tradicije i gastronomije - Dani Vojvodine u Trebinju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 7. maj 2022. • 19:57 •

Trebinje u znaku vojvođanske tradicije i gastronomije -  Dani Vojvodine u Trebinju

Delegacija Pokrajinske vlade boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Gradu Trebinju, gde se ovog vikenda održava manifestacija „Dani Vojvodine" u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine.

Ova turističko - privredna manifestacija na najbolji način objedinjuje i prezentuje turističku ponudu AP Vojvodine.
Na konferenciji za medije u Gradskoj kući Trebinja, pre obilaska izlagača i učesnika ovogodišnje manifestacije, govorili su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović, predsednik Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić i predstavnica Turističke organizacije Vojvodine, Milica Šušnjić.
Obraćajući se okupljenim učesnicima, gradskim čelnicima, preduzetnicima i medijima, sekretar Ivanišević je istakao da je Pokrajinska vlada podržala ovu inicijativu i projekat, te da se Vojvodina u regionu predstavlja kao jedinstveno tržište uz podršku drugih područja u regionu.
„Prema zadnjim statističkim podacima, povećanje broja gostiju na teritoriji Vojvodine iznosi preko 50 odsto, što pokazuje da smo uspeli da zadržimo turiste i očigledno je da smo uspeli sa Turističkom organizacijom Vojvodine i Privrednom komorom Vojvodine da razvijemo održiv sistem", rekao je Ivanišević, dodavši da je zajedništvo veoma važan aspekt napretka i unapređenja kako privrednih okolnosti, tako i turističkih delatnosti.
Ivanišević je pozvao predstavnike Trebinja da učestvuju i predstave se na predstojećim događajima i sajamskim manifestacijama u Novom Sadu, počev od Sajma poljoprivrede, potom na velikom turističkom samitu i na Sajmu turizma, koji će u redovnim terminima biti održani u 2022. godini.
Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović je govorila o projektima Sekretarijata u tekućoj godini, a istakla je, u kontekstu ove manifestacije koja se osmi put održava u Republici Srpskoj, da Trebinje ima velik potencijal, kao i sama Vojvodina, te da je povezivanje od izuzetnog značaja.
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da se ovakvim manifestacijama utiče na intenzivnije umrežavanje gradova, regiona i ljudi, kao i da čitavu vojvođansku priču Trebinje doživljava emotivno, posebno sa aspekta međusobnog pomaganja i uvažavanja.
Na ovogodišnjoj manifestaciji fokus predstavljanja ponude Vojvodine, prema rečima predstavnika Turističke organizacije Vojvodine, biće gastronomija i aktivni odmor, prevashodno kroz predstavljanje projekta „Vojvođanski ručak", koji je, pored ekskluzivnog štampanog izdanja, bogatiji i za veb portal koji je objedinjena baza gastronomske ponude u Vojvodini i za školu kuvanja.
Na ,,Danima Vojvodine" u Trebinju, promoviše se i dvojezični časopis ,,Balkan Travel", koji je realizovan u saradnji između Pokrajinske vlade i TOV-a.
Aktivan odmor u Vojvodini se predstavlja putem posebnog projekta pod nazivom ,,Vojvodinamično", a jedan od prvih koraka u realizaciji jeste podrška turističko-rekreativnoj manifestaciji „Tour de Fruška", koja će biti održana u Vrdniku i duž biciklističkih staza Fruške gore od 20. do 22. maja 2022. godine.
Turistička organizacija Vojvodine je najavila i održavanje i ovogodišnjeg događaja ,,Walk & Wine" na Fruškoj gori, a koji će objediniti vinski turizam i aktivni odmor, uz posebne punktove i šetnje kroz fruškogorske vinograde.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad