Yunet
 

Sport

U subotu u Novom Sadu Regionalni turnir u tenisu Sportskih igara mladih

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. april 2024. • 10:33 •

U subotu u Novom Sadu Regionalni turnir u tenisu Sportskih igara mladih

Plazma Sportske igre mladih organizuju u Novom Sadu, u subotu 6.aprila,treću godinu zaredom,Regionalni turnir u tenisu. Ovo je prvi od četiri Regionalana turnira Plazma SIM igara u tenisu koji će biti održan ove godine. Ostala tri turnira održaće se, tokom aprila, u Nišu,Kraljevu i Beogradu. Učešće na turnirima je besplatno za sve takmičare.

Pravo učešča na turnirima imaju teniseri uzrasta 2010.godište i mlađi. Prvopalsirani i drugoplasirani takmičari,uzrasta do 14 godina,stiču pravo plasmana za učešće u finalu državnog prvenstva Plazma Sportskih igara mladih,koje će se održati u julu.

Prema rečima Višnje Popović,direktorke turnira ,pored ovog takmičenja, u okviru turnira,i mladje generacije / uzrast od 5-12 godina/ će dobiti šansu da učestvuju i osvoje medalje na crvenom, narandžastom i zelenom nivou. Na ovim takmičenjima se igra sa nešto sporijim odnosno mekšim lopticama i skraćuju se dimenzije terena. Na turniru u Novom Sadu se očekuje veliki broj dece iz cele Srbije. Prijave takmičara su stigle iz:Novog Sada, Beograda, Kraljeva, Jagodine, Požarevca, Valjeva, Prnjavora, Šapca i Inđije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena