Yunet
 

Sport

Start 47. Fruškogorskog maratona 27. aprila

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. april 2024. • 13:16 •

Start 47. Fruškogorskog maratona 27. aprila

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je konferenciji za novinare povodom 47. Fruškogorskog planinarskog maratona koji će biti održan 27. i 28. aprila na obroncima Fruške gore. Manifestaciju organizuje Planinarsko-smučarsko društvo „Železničar“, uz podršku Grada Novog Sada.

– Fruškogorski planinarski maraton je manifestacija od posebnog značaja za Grad Novi Sad, a tome svedoči i činjenica da se održava u kontinuitetu već 47 godina za redom. Grad Novi Sad je prepoznao značaj ove međunarodne manifestacije i godinama je podržava u njenoj realizaciji, tako da je ove godine izdvojeno milion dinara iz budžeta Grada za njeno održavanje. Osim što promoviše rekreativno i profesionalno bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću, ona dovodi veliki broj takmičara iz celog sveta kojih će ove godine biti oko deset hiljada. Fruška gora je sjajna lokacija na kojoj se odvijaju i druge manifestacije poput „Tour de Frushka“ koja obuhvata pešačenje, planinarenje i vožnju planinskim biciklima, a Gradska uprava za sport i omladinu je zajedno sa Atletskim savezom Srbije pre dve godine realizovala projekat nove staze zdravlja u dužini od pet kilometara – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Prema rečima direktora 47. Fruškogorskog maratona Nenada Sudarova, start maratona je predviđen u subotu, 27. aprila u 9.00 časova ispred Planinarskog doma na Popovici, a nedelja je koncipirana kao porodični dan.

– Za prvi dan maratona pripremljeno je 14 staza, različite dužine i različitih visinskih razlika. Za nedelju je planiran Dečji planinarski maraton i pozivamo roditelje da sa svojom decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta posete Frušku goru i uživaju u pešačenju i prirodi, kao i u kulturno-umetničkom programu. Tokom trajanja maratona važiće restriktivni režim saobraćaja o kojem će javnost biti naknadno obaveštena- rekao je Nenad Sudarov i zahvalio Nacionalnom parku Fruška Gora, Gradu Novom Sadu i sponzorima na podršci.

Konferenciji za medije su prisustvovali i direktor JP Nacionalni park „Fruška gora“ Živko Cvetković i direktor Kompanije „MaxBet“ Savo Bakmaz, koja je ove godine glavni pokrovitelj manifestacije. Sve dodatne informacije u vezi sa maratonom mogu se pronaći na sajtu www.fruskogorski-maraton.com

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena