Yunet
 

Sport

U Rumi obnovljen sportski teren „Rupače“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. januar 2023. • 15:38 •

U Rumi obnovljen sportski teren „Rupače“

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas rekonstruisani sportski teren „Rupače“ u Rumi.

Ovaj teren je decenijama bio zapušten, a danas je, zahvaljujući zajedničkom ulaganju iz pokrajinskog i opštinskog budžeta, dobio nov izgled.
„U kompletnu obnovu terena uloženo je ukupno 5,86 miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio pet miliona, a Opština preostalih 860.000 dinara“, rekao je Basta.
On je dodao da su Rumljani dobili nov, moderan multifunkcionalni teren na kom će moći da igraju košarku, rukomet, mali fudbal, ali i da se bave drugim sportovima.
„Siguran sam da će na ovom terenu neki novi mladi sportisti napraviti svoje prve sportske korake“,  istakao je Basta.
Sekretar je naveo da je sa rukovodstvom Opštine razgovarao o daljem ulaganju u sportsku infrastrukturu u ovom delu Srema, te da očekuje da će Ruma predložiti nove kvalitetne projekte koje će realizovati u saradnji sa Pokrajinom.
„Istovremeno, Pokrajinska vlada na teritoriji cele Vojvodine ulaže u sportsku infrastrukturu. Ove godine je za te namene obezbeđeno 205 miliona dinara,  znatno više nego prethodne, kada smo na raspolaganju imali 120 miliona. Očekujem da se lokalne samouprave angažuju i da predlože dobre projekte sa kojima ćemo zajednički raditi na unapređenju sporta u AP Vojvodini“, rekao je Basta.
Predsednica Opštine Aleksandra Ćirić istakla je da veliki broj dece i mladih koji žive u ovom delu Rume sada imaju moderan sportski teren, gde mogu da se bave različitim sportovima.
„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznao je naš trud i želju da učinimo nešto dobro za našu decu i omladinu. Cilj nam je da ulažemo u mlade, da ih usmerimo na bavljenje sportom,  a upravo to im je omogućeno na novom sportskom terenu“, rekla je Ćirićeva i izrazila očekivanje da će Rumljani iz drugih delova grada gravitirati ka ovom terenu.
Ona je još dodala da je Opština Ruma povećala ulaganje u sport kako putem konkursnog finansiranja projekata, tako i u pogledu podrške sportskim klubovima i stipendiranja najboljih sportista.
Na obnovljenom terenu su postavljeni golovi za rukomet, montirane su zaštitne mreže iza golova, sanirane su postojeće košarkaške konstrukcije, postavljene su nove table i obruči i obeležen je teren.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad