Yunet
 

Sport

FK Vojvodina i Novi Sad oprostili se od Mihajlovića

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 19. decembar 2022. • 16:59 •

FK Vojvodina i Novi Sad oprostili se od Mihajlovića

Komemoracija Siniši Mihajloviću održana je danas na Maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Od legende srpskog fudbala oprostili su se poštovaoci njegovog lika i dela, kao i saigrači i članovi Upravnog odbora FK Vojvodina, u čijem dresu je Mihajlović osvojio prvu šampionsku titulu 1989. godine.
"Za nas navijače i ljude iz kluba Siniša je bio mnogo više od onog što sportista može da bude. Ovaj hrabri i srčani čovek stvorio je jaku emotivnu vezu i sa Novim Sadom i sa Vojvodinom, toliko jaku i toliko trajnu da je prkosila logici", rekao je član UO Petar Đurđev.
Član šampionske generacije Vojvodine i nekadašnji Mihajlovićev saigrač Budimir Vujačić istakao je da će ga pamtiti kao najboljeg iz čuvenog tima.
"Bila mi je čast da igram sa njim u Vojvodini i reprezentaciji. Pamtićemo ga po svemu lepom. Njegov je učinak u svim rezultatima i klubovima u kojima je igrao bio veliki", rekao je Vujačić.
Ispred grada Novog Sada prisutnima se obratio i gradonačelnik Milan Đurić koji je istakao da je Siniša bio neprikosnoveni lider i vrstan igrač, ali i veliki humanista koji je svojim delima zaslužio mesto počasnog građanina Novog Sada.
"Nećemo pamtiti tugu, pamtićemo našeg Sinišu Mihajlovića i životnu radost koju je nosio i prenosio na sve nas. Pamtićemo ga po snovima i nadi, kao i svim pobedama koje su nas održavale u teškim vremenima", istakao je Đurić.
Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini, od posledica leukemije, a sahranjen je danas u Rimu.

 

Izvor: Tanjug

Foto: tanjug Nenad mihajlović
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena