Yunet
 

Sport

Rukometaši Srbije na prijemu u Gradskoj kući povodom predstojeće utakmice

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. oktobar 2022. • 12:14 •

Rukometaši Srbije na prijemu u Gradskoj kući povodom predstojeće utakmice

Rukometaši Srbije započinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine utakmicom protiv Finske 12. oktobra od 18.00 časova u hali SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu.

Tim povodom član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Gradskoj kući predsednicu UO Rukometnog saveza Srbije Milenu Delić, selektora muške rukometne reprezentacije Srbije Tonija Đeronu, tehničkog direktora Rukometne reprezentacije Ratka Nikolića, predsednicu rukometnog saveza Grada Novog Sada Tatjanu Mevded, kao i reprezentativca Bogdana Radivojevića.
Poželevši im dobrodošlicu u Novi Sad Ognjen Cvjetićanin je izrazio zadovoljstvo što će se utakmica protiv Finske odigrati na novosadskom Spensu.
"Novi Sad je grad sporta i redovno smo domaćini najvećih međunarodnih takmičenja, na kojima smo i dokazivali da smo na visini zadatka i da zajedničkim radom uspevamo da zadovoljimo svetske standarde. Novosađani će imati priliku da uživaju u dobrom rukometu i da bodre našu reprezentaciju tokom kvalifikacija. Ovakvi događaji imaju višestruki značaj za grad, važni su i za privredu i turističku promociju. Takođe, nadam se pobedi na utakmici u sredu, ali i da će ovaj događaj doprineti popularizaciji rukometa u Novom Sadu" – rekao je Ognjen Cvjetićanin i dodao da očekuje da će Novosađani doći u velikom broju da podrže naše rukometaše.Predsednica UO Rukometnog saveza Srbije Milena Delić zahvalila se na dobrodošlici i srdačnom prijemu u Gradskoj kući.
"Imamo veliku podršku Grada Novog Sada i svih onih koji učestvuju u organizaciju ovog događaja. Verujem da će se sve ovo što je prethodilo preslikati i na samu utakmicu i da  ćemo pokazati da smo spremni da odgovorimo svakom izazovu. Bićemo vetar u leđa našim reprezentativcima na putu ka pobedi, a time ćemo na najbolji način promovisati rukomet" – istakla je Milena Delić.
Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 2, a rivali na putu do Evropskog prvenstva biće selekcije Norveške, Slovačke i Finske. Rukometaši Srbije će u oktobru odigrati mečeve prvog i drugog kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Kvalifikacije započinju na domaćem terenu susretom sa Finskom u Novom Sadu, dok će u nedelju, 16. oktobra gostovati u Slovačkoj u Prešovu.


Foto: Grad Novi Sad


 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena