Yunet
 

Sport

Startovao 30. Novosadski maraton

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 9. oktobar 2022. • 13:32 •

Startovao 30. Novosadski maraton

Jubilarni Novosadski maraton, 30. po redu, startovao je danas u Novom Sadu, uz učešće gotovo hiljadu takmičara i takmičarki u glavnoj, maratonskoj trci.

Novosadski maraton danas je na startu na Trgu slobode otvorila predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, poručivši da je Novosadski maraton sportski brend Novog Sada.
- Pred nama je jubirlani 30. Novosadki maraton i sama činjenica da se ova sportska manifestacija održava već 30 godina, pokazuje jasnu potrebu Novosađana da se
bave sportom i zdravim načinom života. Tri decenije nije malo i Novosadski maraton je pravi sportski brend Novog Sada. Ovo je jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija ne samo kod nas, nego i u regionu - kazala je predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.
Ona je dodala da Novosadski maraton može da stane rame u rame s ostalim maratonima koji se održavaju u evropskim gradovima.
- Suština maratona jesu učesnici i tokom ovih 30 godina takmičari su dolazili sa svih strana da učestvuju u maratonu. Novi Sad će nastaviti da podržava maraton, to je promocija zdravog načina života. Imamo hiljadu razloga da to činimo, a najveći motiv
su nam učesnici i takmičari - zaključila je MSc Marinković Radomirović.
Na ovogodišnjem Novosadskom maratonu učestvuje skoro hiljadu takmkiačarki i takmičara, a ujedno se danas održava i prvenstvo Srbije u maratonu.
Pored glavne maratonske trke od 42,195 kilometra, danas se održavaju i prateće trke, poput štafetnog maratona polumaratona, rekreativnog trčanja, trčanja srednjoškolaca i osnovaca i druge trke.
Pored Novosađana i Novosađanki, koji su se ove godine odazvali i učestvovali na nekoj od trka 30. Novosadskog maratona, učešće su danas uzeli i maratonci iz regiona, i drugih zemalja Evriope.
 

Foto:Skupština Novi Sad

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena