Yunet
 

Sport

Preko 500 učesnika u „DDOR Olimpijska staza“ u Rumi

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. septembar 2022. • 18:36 •

Preko 500 učesnika u „DDOR Olimpijska staza“ u Rumi

Prava slika izvanrednog odziva takmičara i navijača dogodila se u Rumi koja je bila domaćin druge ovogodišnje „DDOR olimpijske staze“ koju je Olimpijski komitet Srbije organizovao u saradnji sa kompanijom DDOR osiguranje i uz značajnu podršku Opštine Ruma.

Uprkos činjenici da je prethodna za nama, a naredna olimpijska godina za dve godine, takmičenje koje je imalo za cilj promociju olimpijskih vrednosti, okupilo je više od 500 učesnika. Tačno u podne okupljeni takmičari su startovali sa Gradskog Trga i nakon trosatnog takmičenja, onim najuspešnijim su uručene nagrade, a DDOR osiguranje je predalo donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ iz Rume, koje su na današnjem događaju imale najviše predstavnika.
Događaju je prisustvovao olimpijac Marko Novaković, kajakaš i član Olimpijskog tima Srbije. Takođe, nagrade su uručili i gospodin Stevan Kovačević, predsednik skupštine Opštine Ruma i Petar Ubavin, direktor filijale DDOR osiguranja.
Glavni cilj “DDOR Olimpijska staze” jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.
Gospodin Stevan Kovačević, predsednik skupštine Opštine Ruma, pozdravio je prisutne Rumljane i goste Rume ukazavši na značaj manifestacije koja se danas održava i rekao: Zadovoljstvo mi je i čast da ispred skupštine Opštine Ruma mogu da pozdravim organizatore, učesnike, moje sugrađane i goste našeg grada koji će propratiti ovu organizaciju. Na ruti ovogodišnje DDOR staze, Ruma je jedna od stanica, što meni čini posebnu čast. Ponosan sam što je Ruma u mogućnosti da zajedno sa organizatorima, Olimpijskim komitetom Srbije i DDOR osiguranjem učestvuje u promovisanju olimpijskih i sportskih vrednosti, i zdravlja. -izjavio je Stevan Kovačević, poželevši svim učesnicima srećno i uspešno takmičenje.
"Direktor Filijale DDOR osiguranja, gospodin Petar Ubavin, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR" Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima.
Ponosan sam, kao predstavnik jednog od lidera u industriji osiguranja, ali i društveno odgovorne kompanije i dugogodišnjeg partnera Olimpijskog komiteta što je i naša Ruma bila domaćin ovakvom događaju. Naše vrednosti u DDOR-u su gotovo istovetne olimpijskim i zato je veliko zadovoljstvo biti u prilici da se podele nagrade učesnicima koji su ih pokazali na našoj „DDOR Olimpijskoj stazi“ danas. – istakao je gospodin Ubavin.
Marko Novaković se pred početak događaja obratio prisutnima, zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije i DDOR osiguranju na pozivu da učestvuje u „DDOR Olimpijskoj stazi“ .
Počastvovan sam što sam deo ove priče koja promoviše olimpijske vrednosti, kompaniji DDOR osiguranje koja je razumela potrebu da se sport približi svima i bude dostupan svakome. Zahvalio bih se i Opštini Ruma koja je svojim raspoloživim kapacitetima i organizacijom doprinela realizaciji ovog projekta.
Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, gospodin Petar Ubavin uručio je sportske rekvizite Svetlani Kojić, direktorki Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, čiji učenici su na današnjem događaju bili najbrojniji. Donaciju je primila direktorka škole uz reči zahvalnosti kompaniji DDOR osiguranje i uverenje da će rekviziti podići kvalitet nastave u njihovim školama.
Uspeh druge „DDOR Olimpijske staze“ u 2022. godini u Rumi uz učešće više od 500 takmičara i dvostruko toliko navijača i posetilaca pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju će Olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Time je ideja ove manifestacije u potpunosti ispunjena, jer su učesnici naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele nacionalni Olimpijski komitet i DDOR osiguranje.
Da podsetimo, u olimpijskoj 2021. godini, uz sve izazove koje je donela pandemija, Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa DDOR osiguranjem organizovao pet događaja „DDOR olimpijska staza“ u pet gradova Srbije. Ova takmičenja okupila su više od 1.500 učesnika koji su svojim znanjem i sposobnostima osvajali medalje i druge vredne nagrade. Takođe, više od 10 škola je dobilo nove sportske rekvizite koji će pomoći u promociji bavljenja sportom i zdravog načina života još od malih nogu. Na tragu ovih rezultata i pozitivnih efekata na društvo, Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje odlučili su da i u 2022. godini posete 5 gradova i u njih donesu duh olimpizma.
 

Foto: Dragan Tešić

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad