Yunet
 

Sport

Počelo 2. Međunarodno otvoreno prvenstvo u šahu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 28. jun 2022. • 17:24 •

Počelo 2. Međunarodno otvoreno prvenstvo u šahu

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je ceremoniji svečanog otvaranja 2. Međunarodnog otvorenog prvenstva u šahu „Srbija šah open 2022“ koji se održava u Novom Sadu do 6. jula.

- Velika mi je čast što je Novi Sad domaćin 2. Međunarodnog otvorenog prvenstva u šahu „Srbija šah open 2022“. To je još jedno veliko i važno takmičenje koje će biti održano u našem gradu, i uveren sam da ćemo i ovaj put opravdati epitet dobrog domaćina. Ugostićemo šahiste iz celog sveta koji će imati priliku da upoznaju naš grad i našu zemlju, i da uživaju u druženju i razmeni međusobnih iskustava. Želim da se u ime Grada Novog Sada zahvalim Šahovskom savezu Srbije na uloženom trudu da ova manifestacija bude realizovana prema najvišim standardima - rekao je Ognjen Cvjetićanin.
Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta je poželevši takmičarima da sve protekne u dobrom raspoloženju i zanimljivoj igri, proglasio prvenstvo otvorenim.
-Narednih dana nas očekuju sjajne šahovske partije, a naš šahovski velemajstor Aleksandar Inđić je najbolje plasirani takmičar od koga sa razlogom očekujemo najbolje rezultate- rekao je Dane Basta.
Predsednik Šahovskog Saveza  Srbije  Dragan Lazić je rekao da ove godine na turniru učestvuje 440 takmičara iz 44 zemalje, a takmičenje se odvija u dve grupe – „Masters“ n „Amateurs“, uključujući sve uzraste od pionirskog i juniorskog do seniorskog i veteranskog.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena