Yunet
 

Sport

„Trka mira“ u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 25. jun 2022. • 16:41 •

„Trka mira“ u Novom Sadu

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin dočekao je internacionalni tim „Trke mira“ koja je na svom putu ka Crnom moru prošla kroz Novi Sad.

Ove godine „Trka mira“ će pratiti tok Dunava koji je proglašen „Rekom mira“ u sklopu međunarodnog projekta svih podunavskih zemalja, koji su u našoj zemlji podržali Ministrastvo Trgovine, turizma i telekomunikacija i Narodna skupština Republike Srbije.

- Grad Novi Sad je ponosan što je deo jedne ovakve sportske i mirovne manifestacije koja se održava isključivo sa ciljem da promoviše i podstiče mir, prijateljstvo i razumevanje među ljudima, bez obzira na njihovu rasnu, versku, političku ili nacionalnu pripadnost. Ideja mira je univerzalna i trajna vrednost koja spaja sve narode i doprinosi uspostavljanju jednog lepšeg i humanijeg sveta. Prenoseći baklju iz ruke u ruku želimo da na simboličan način pružimo naš doprinos miru u svetu i da od srca pošaljemo poruku dobre volje i spremnosti da snove o boljoj i svetlijoj budućnosti pretvorimo u stvarnost - rekao je Ognjen Cvjetićanin i pozvao sve građane i sportiste da se pridruže ovom događaju.

Ova trka će u našoj zemlji trajati do 2. jula i za tih osam dana proći će kroz Bačku Palanku, Novi Sad, Sremske Karlovce, Inđiju, Staru Pazovu, Novu Pazovu, Beograd, Grocku, Smederevo, Požarevac, Kostolac, Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac, Kladovo i Negotin. U svim mestima će za učesnike „Trke mira“ biti organizovan i prigodan kulturno-umetnički program.

Izvor: Grad Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena