Yunet
 

Sport

Počelo takmičenje u malim olimpijskim

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. april 2022. • 12:27 •

Počelo takmičenje u malim olimpijskim

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin otvorio je danas, u OŠ „Jožef Atila“ takmičenje u malim olimpijskim igrama koje organizuje Savez za školski sport Grada Novog Sada.

-Uvek se veoma radujem kada prisustvujem masovnim događajima na kojima učestvuju deca. Njihovo zadovoljstvo i entuzijazam su najbolji pokazatelji rezultata rada gradskog Saveza za školski sport. Prepoznajemo značaj školskog sporta i već godinama kontinuirano ulaže u tu oblast kako bismo podstakli da se što više dece da se bave sportom i obezbedili što bolje uslove za to. Nekada je bila najveća čast takmičiti se za svoju školu i predstavljati sportska dostignuća vršnjacima. Mi radimo na tome da se duh tog vremena vrati i da ovakvih događaja bude još više, jer znamo koliki je značaj fizičke aktivnosti za zdrav život i pravilan razvoj dece osnovnoškolskog uzrasta  – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.
Na takmičenju učestvuje preko 550 učenika prvih, drugih i trećih razreda novosadskih osnovnih škola. Prvaci, u ekipama mešovitog sastava takmičiće se na tzv. „Zabavnom poligonu“, učenici drugog razreda na „Poligonu spretnosti“, a  učenici trećeg razreda podeljeni u muške i ženske ekipe okušaće se u „Poligona svestranosti“. Generalni sekretar Saveza za školski sport Grada Novog Sada Aleksandra Marjanac objasnila je da prvoplasirana ekipa, u svakoj kategoriji stiče pravo učešća na SOŠO olimpijadi, dok će drugoplasirane i prvoplasirane ekipe učestvovati na međuokružnom takmičenju koje predstavlja drugi nivo istog takmičenja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad