Yunet
 

Sport

Sekretar Basta primio evropskog šampiona u ubrzanom šahu Andreja Ljepića

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 31. decembar 2021. • 14:23 •

Sekretar Basta primio evropskog šampiona u ubrzanom šahu Andreja Ljepića

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta priredio je danas prijem za evropskog šampiona u ubrzanom šahu dvanaestogodišnjeg Andreja Ljepića iz Novog Sada.

U jakoj konkurencuji šahista do 12 godina, u kojoj se nadmetalo 57 takmičara, Ljepić je postao prvak Starog kontinenta i ostvario istorijski uspeh sa osvojenih 7,5 poena iz devet partija. Iza sebe je ostavio takođe odlične mlade ruske šahiste Vetokina i Novožilova, koji su osvojili srebrnu i bronzanu medalju.
Čestitajući Andreju na postignutom uspehu na Evropskom prvenstvu za mlade u ubrzanom i brzopoteznom šahu, kao i na odličnim rezultatima na takmičenjima u 2021. godini, Basta je kazao da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uvrstio šah u sportove od izuzetnog značaja za AP Vojvodinu, te da će sledeće godine šahisti imati maksimalnu podršku.
„Siguran sam da će to pomoći i Andreju i njegovim drugovima i drugaricama, koji ostavljaju srce na šahovskoj tabli i našu zemlju predstavljaju na najbolji mogući način“, rekao je sekretar Basta.
Mladi evropski šampion Andrej Ljepić kazao je ovom prilikom da je oduševljen što je prvenstvo održano u Srbiji i što je mogao da se nadmeće sa šahistima iz cele Evrope.
 U ovoj godini je osvojio praktično sve što je moglo da se osvoji na prvenstvima u njegovoj kategoriji. Sledeći test za njega je velemajstorski turnur sledeće godine, na kom će se boriti da postane najmlađi FIDE majstor u državi.
Na 20. Evropskom prvenstvu za mlade u ubrzanom i brzopoteznom šahu učestvovalo je više od pet stotina takmičara iz cele Evrope, koji su se takmičili na četiri odvojena turnira – u ubrzanom i brzopoteznom šahu, u rešavanju šahovskih problema, i ekipno u ubrzanom šahu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena