Yunet
 

Sport

Mirović i Godfri obišli polaznike regionalnog košarkaškog kampa na Letenki

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. avgust 2021. • 16:45 •

Mirović i Godfri obišli polaznike regionalnog košarkaškog kampa na Letenki

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri obišli su danas 13. regionalni košarkaški kamp „I came to play“ na Letenki, koji je ove godine okupio više od 100 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

„U ovom kampu deca stiču dodatne sportske navike, usavrašavaju košarku sa velikim igračima, druže se i stvaraju prijateljstva, ali i novu budućnost – koja će biti bolja i otvorenija kada je reč o sredinama iz kojih dolaze, a ta budućnost je u saradnji i većoj međusobnom razumevanju. Budućnost je u mladosti, a oni su ta mladost“, izjavio je predsednik Mirović.
Podsetivši na naše nekadašnje najveće košarkaške uspehe, predsednik Mirović je učesnicima kampa poručio da vredi učiti i boriti se.
„Ovaj kamp je mnogo više od košarkaškog – već 13 godina ovde se vršnjaci iz regiona druže i stiču prijateljstva – što je veoma značajno jer upravo ti mladi, kroz razumevanje, sport i ljubav treba da prevaziđu generacije koje su iza nas“, kazao je Mirović.
Ambasador Godfri rekao je da je ovaj kamp prilika da mlade generacije, osim sporta, uče o samopoštovanju i poštovanju drugih, timskom duhu, fer-pleju i drugim veštinama i ljudskim vrednostima koje će im biti neophodne u životu.
Zahvalivši Pokrajinskoj vladi, Ambasadi SAD i gradskim institucijama na kontinuiranoj podršci, organizator Minja Delić kazao je da je kroz kamp do sada prošlo više od 3.000 mladih iz regiona, od kojih neki igraju u najboljim ligama sveta.
Događaju je prisustvovao i direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Dr Danijel Župić.






 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena