Yunet
 

Sport

Još tri dana do Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 9. avgust 2021. • 19:03 •

Još tri dana do Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu

Još tri dana ostalo je do jednog od najuzbudljivijih sportskih događaja u Srbiji ove sezone.

Novi Sad će prvi put u istoriji biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu koje će biti održano od 12. do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi gde nas očekuje 500 učesnika iz 44 evropske zemlje, Porodični dan uz trku za najmlađe, kao i pregršt dodatnih sadržaja. Ulaz na prvenstvo biće besplatan za sve posetioce.
Ljubitelji biciklizma, porodice sa decom, mladi, ali i stariji posetioci moći će da osete adrenalin i otkriju na koji način planinski biciklizam pomera lične granice i budi zdrav sportski duh. Staza kojom će takmičari voziti nalazi se na srednjovekovnoj Petrovaradinskoj tvrđavi, što ovo takmičenje čini jedinstvenim u odnosu na druga koja se mahom održavaju na planinama i u šumama. Petrovaradinska tvrđava odabrana je kao lokacija zbog koje će i sama trka biti vrlo atraktivna. Staza se delom pruža po bedemu tvrđave, vodi kroz podzemne tunele, a takmičari prolaze tik uz posetioce, pa će za mnoge to biti novo iskustvo u vožnji.
Na Evropsko prvenstvo u Novi Sad stižu i takmičarke iz Švajcarske koje su na Olimpijskim igarama u Tokiju osvojile medalje – Jolanda Neff (zlatna medalja), Sina Frei (srebrna medalja)  i Linda Indergand (bronzana medalja) te ćemo biti u prilici da vidimo njihovo umeće i uživo.
Iz Turističke organizacije Novog Sada koja podržava Evropsko prvenstvo u cilju promocije i razvoja turističkog potencijala grada, već sada imaju podatke o rezervacijama smeštaja stranih reprezentacija. U pitanju su reprezentacije Norveške, Švedske, Francuske, Austrije, Belgije, Danske, Lihtenštajna, Holandije, Španije, Švajcarske, Crne Gore, Bugarske, BiH, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Severne Makedonije, Italije, Češke, Poljske. Tokom prvenstva u Novom Sadu boraviće i predstavnici inostranih medija koji će kroz svoje izveštaje i reportaže prikazati javnosti u svojim zemljama prednosti i suštinu Novog Sada kao grada kojeg treba posetiti.

Porodični dan u subotu, 14. avgusta uz Capriolo GUR-GUR kup za najmlađe

Tokom trajanja Evropskog prvenstva, organizovan je i program za najmlađe, te će u subotu, 14. avgusta od 18 časova biti održan Capriolo Gur-Gur kup za decu uzrasta do 4 godine. Organizatori su obezbedili guralice i kacige za mališane koji će se takmičiti na stazi dugoj 20 metara lociranoj kod samog START-a, na poljani. Pobednik Gur-Gur kupa osvojiće bicikl a svako dete će dobiti poklon. Kako bi porodični doživaljaj bio potpun, deca će uživati i u programu čuvenog animatora Željka Veseljka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena