Yunet
 

Servisne informacije

I danas natprosečno toplo, udari vetra olujne snage u Banatu i Podunavlju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 27. februar 2024. • 09:20 •

I danas natprosečno toplo, udari vetra olujne snage u Banatu i Podunavlju

U Srbiji će i danas biti natprosečno toplo za ovo doba godine, uz najvišu dnevnu temperaturu do 21 stepen, pre podne će biti sunčano a posle podne malo do umereno oblačno, dok će na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno udari vetra biti olujne jačine.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura iznosiće od tri na jugu Srbije do 13 stepeni u južnom Banatu, a najviša od 15 do 21 stepen.

Duvaće slab i umeren, a u košavskom području i planinskim predelima i jak vetar.

Pre podne pretežno sunčano, samo će u većem delu Timočke Krajine biti oblačno. Posle podne u svim krajevima malo do umereno oblačno, ali će se zadržati suvo vreme.

I u Beogradu danas natprosečno toplo i vetrovito.

Prepodne pretežno sunčano. Posle podne malo do umereno oblačno, ali će se zadržati suvo vreme. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 7 do 11, a najviša oko 20 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, zadržava se toplo vreme za ovaj period godine, u većini mesta od 15 do 20 stepeni, a u košavskom području i planinskim predelima i vetrovito uz umeren i jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar.

U sredu malo i umereno oblačno i suvo a do kraja ove sedmice umereno do potpuno oblačno. U četvrtak i petak u većini krajeva, a za vikend uglavnom u brdsko-planinskim predelima mestimično slaba, kratkotrajna kiša.

Početkom naredne sedmice suvo sa dužim sunčanim periodima, samo se u utorak na zapadu i jugozapadu očekuje novo naoblačenje sa kišom.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena