Yunet
 

Servisne informacije

Sutra umereno oblačno, osetno toplije, do 20 stepeni

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 15. decembar 2022. • 12:39 •

Sutra umereno oblačno, osetno toplije, do 20 stepeni

U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno, vetrovito i osetno toplije sa najvišom dnevnom temperaturom do 20 stepeni.

U centralnim i južnim krajevima tokom dana suvo sa sunčanim intervalima, a na severu i istoku povremeno kiša, a kasnije posle podne i uveče i lokalni pljuskovi uz mogućnost grmljavine.
Uveče i tokom noći kiša i pljuskovi će se proširiti i na ostale krajeve. Duvaće umeren i jak, na jugu Banata i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će tokom noći biti u slabljenju, a na severu i zapadu Srbije u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 8, najviša dnevna od 14 do 20 stepeni, u Timočkoj Krajini hladnije, od -1 do 5 stepeni.
U Beogradu će sutra posle oblačnog jutra sa kratkotrajnom kišom, tokom dana biti umereno oblačno, suvo, vetrovito i osetno toplije.     Kratkotrajna kiša moguća je u večernjim satima, a tokom noći padavine će biti izraženije. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, koji će tokom noći biti u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura oko 6 °C, najviša dnevna oko 17 °C.
U petak uveče na severu i severoistoku Srbije, a tokom noći ka suboti i u subotu ujutru u centralnim i zapadnim krajevima, uključujući  i šire područje Beograda očekuju se   lokalni pljuskovi uz količinu padavina i preko 20 milimetara za tri časa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Prema prognozi za sedam dana, u subotu oblačno i vetrovito s kišom i lokalnim pljuskovima uz zahlađenje, koje će se sa severa i zapada do kraja dana proširiti i na ostale krajeve. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, a kiša će posle podne i uveče na severu i zapadu, kao i ponegde u centralnim krajevima, kratkotrajno preći u susnežicu i sneg.
Zatim suvo i hladno sa slabim, a u nedelju i početkom sledeće sedmice ponegde i umerenim jutarnjim mrazem. U nedelju delimično razvedravanje i slabljenje vetra, a početkom naredne sedmice malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

    


 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad