Yunet
 

Privreda

Gradonačelnik Đurić: Vega IT je najbrže rastuća kompanija

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. januar 2023. • 13:01 •

Gradonačelnik Đurić: Vega IT je najbrže rastuća kompanija

Kompanija “Vega IT” kupila je 2020. godine Radnički univerzitet na licitaciji. IT kompanija iz Novog Sada započela je radove na rekonstrukciji zgrade krajem leta 2021. godine.

Idejno rešenje za fasadu zgrade kreirao je arhitektonski studio „Kuzmanov and partners” iz Novog Sada, a idejni koncept nove arhitekture zgrade jeste očuvanje identiteta objekta uz korišćenje novih materijala i savremenih obloga. 
Radove na ovom objektu posetili su Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, i Vladan Ostojić, jedan od osnivača novosadske kompanije “Vega IT”.
 -Ova zgrada je pre 23 godine nažalost izgorela. Ja sam bio na Limanu 2, a vetar je nanosio pepeo. Drago mi je što dobija obrise i što je renomirana IT kompanija, najbrže rastućih u našoj zemlji, kupila na licitaciji ovaj objekat. Vrednost je bila 5,3 miliona evra. Ovo će biti objekat koji će ponovo postati simbol Novog Sada. Ukupna investicija je 17 miliona evra, projekcija je da se završi u junu. Mi kao Grad ćemo urediti partnerno uređenje, a deo toga će platiti kompanija Vega IT- izjavio je prvi čovek Novog Sada.
Vladan Ostojić naglasio je da će novi objekat biti zgrada za 21. vek.
-Jako sam ponosan što će ova zgrada biti edukativni simbol grada, gde se sticati novo znanje i što ćemo joj vratiti stari sjaj. Od momenta kada smo kupili ovu zgradu zaposlili smo preko 400 ljudi i kada je završimo neće nam biti dovoljna. U njoj će posao moći da obavlja oko 500 IT stručnjaka, ali uskoro moramo da razmišljamo i o novim lokacijama- istakao je Ostojić.


Izvor:nsuzivo.rs

Foto:nsuzivo.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad