Yunet
 

Politika

Održane sednice saveta Skupštine Grada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. mart 2024. • 14:06 •

Održane sednice saveta Skupštine Grada

Sednica Saveta za ekonomski razvoj Grada

Na današnjoj sednici Saveta za ekonomski razvoj Grada razmatran je i jednoglasno prihvaćen Predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Novi Sad za 2024. godinu.
Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Novi Sad za 2024. godinu detaljnije su sagledane mogućnosti Grada Novog Sada i definisane strateške smernice i u skladu sa navedenim pripremljen je odgovarajući set mera podrške – rečeno je prilikom obrazlaganja.
Istovremeno, format i opseg mera jasno definiše prioritetna područja delovanja lokalnog programa i oslikava teritorijalne specifičnosti i potrebe, vodeći računa o pravilnoj klasifikaciji mera. U uvodnom delu Programa podrške prikazane su najznačajnije informacije o Gradu, odnosno definisani su makro-ekonomski pokazatelji Grada, jer su ovi pokazatelji neophodni za identifikaciju, pripremu, realizaciju i praćenje sprovođenja mera sadržanih u istom.
Kako je dalje rečeno, Program podrške jasno utvrđuje elemente koji definišu mere podrške, ciljeve koje treba dostići, očekivane rezultate i indikatore, a sredstva za realizaciju ovog Programa planirana su Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 70.000.000,00 dinara.
Mere predviđene Progamom podrške su: Uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, Osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja, Organska proizvodnja – Sadni i semenski materijal dozvoljen za upotrebu u organskoj proizvodnji, kontrola i sertifikacija i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju, a deo su svih ostalih mera ruralnog razvoja, Podrška mladima u ruralnim područjima, Ekonomske aktivnosti u smislu dodavanja vrednosti poljoprivrednim proizvodima, kao i uvođenje i sertifikacija sistema bezbednosti i kvaliteta hrane, organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla – podrška za zaštitu geografskog porekla proizvoda i Podsticaji za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju – informativne aktivnosti (sajmovi, izložbe, manifestacije, studijska putovanja).

Sednica Saveta za za sport i omladinu

Članovi Saveta za sport i omladinu prihvatili su na današnjoj sednici Izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad za 2023. godinu i uputili ga Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje.
Prema prihvaćenom Izveštaju, odlukom o Programu investicionih aktivnosti Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad za 2023. godinu planirana su sredstva od 202.500.000 dinara od kojih je realizovan iznos od 192.882.515 dinara. Investicione aktivnosti se odnose između ostalog na sanaciju i rekonstrukciju bazena, ograde, rasvete i video nadzora na „Sajmištu“, zatim sanacija i rekonstrukcija instalacija u instalacionom kanalu na „Spensu“, izradu projektno tehničke i investicione dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju „Spensa“, sanaciju trafostanice br.2 kao i nabavku profesionalnog takmičarskog seta za odbojku.
O prihvaćenom Izveštaju raspravljaće odbornice i odbornici na narednoij sednici gradskoh parlamenta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena