Yunet
 

Politika

U podne veliki narodni skup u severnom delu Kosovske Mitrovice

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 6. novembar 2022. • 09:40 •

U podne veliki narodni skup u severnom delu Kosovske Mitrovice

U severnom delu Kosovske Mitrovice danas u podne biće održan veliki narodni skup kod Spomenika knezu Lazaru.

Kod spomenika je postavljena bina sa koje će se obratiti govornici, cela Kosovska Mitrovica je okićena srpskim zastavama, a na obližnjoj zgradi razvučena je punom dužinom srpska trobojka.
"Braćo i sestre okupimo se sutra svi na sveopštem narodnom skupu u Kosovskoj Mitrovici u 12 časova, ispred spomenika Caru Lazaru, odakle ćemo jedinstveno i složno poručiti Evropi i svetu da je naša jedina država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić! Pokažimo koliko volimo Srbiju. Zastave na prozore!!!", poručila je Srpska lista na Fejsbuku u subotu.
Celom dužinom šetališta, od kružnog toka gde se nalazi bronzana figura od osam metara kneza Lazara sa prstom uprenim ka Gazimestanu, viore se srpske zastave kojima su okićeni i prozori i balkoni okolnih zgrada.
Zastave, među kojima i one sa natpisom "Ovo je Srbija", postavljene su i u drugim gradovima na severu KiM.
Predstavnici Srpske liste su pozvali sve građane, Srbe, ali i Bošnjake, Gorance i sve druge koji Republiku Srbiju doživljavaju kao svoju otadžbinu, da dođu i budu deo tog velikog opštenarodnog, mirnog i demokratskog protesta.
Predstavnici Srba na severu KiM odlučili su u subotu da napuste sve političke institucije privremenih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza Prištine i kršenja briselskog sporazuma, sve dok Priština ne povuče odluku o preregistraciji tablica i ne formira Zajednicu srpskih opština, kao i dok ne počne da poštuje i druge sporazume postignute u okviru dijaloga Beograda i Prištine.
Na sastanku u opštini Zvečan svi komandiri i policijski rukovodioci su pred kamerama skinuli svoje uniforme.

Foto:Srpska istorija

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad