Yunet
 

Politika

Nakon deset godina prvi čovek Novog Sada danas podneo ostavku na mesto gradonačelnika

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. oktobar 2022. • 11:50 •

Nakon deset godina prvi čovek Novog Sada danas podneo ostavku na mesto gradonačelnika

Na današnjoj konferenciji za novinare, govorio je aktuelni ministar odbrane Miloš Vučević, a on je tim povodom izjavio:

-"Želim da obavestim javnost Grada Novog Sada da sam jutros podneo zvanično ostavku na mesto gradonačelnika Novog Sada. Ovo je predato predsednici Skupštine grada tako da je protokolarno zavedeno i time smo otpočeli proces koji smo najavljivali i koji se očekivao imajući u vidu izbor Republičke vlade i neka druga dešavanja, u ovom kontekstu je to sada formalno-pravno.
U razgovoru sa predsednicom Skupštine grada i mojim saradnicima dogovorili smo se da sednica Skupštine grada, na kojoj će se birati gradonačelnik grada, bude održana u sredu, 26. oktobra.
Što se tiče kandidata za novog gradonačelnika, juče smo na sednici gradskog odbora Srpske napredne stranke, stranke koja je dominantna u sastavu gradskog parlamenta, odlukom građana Novog Sada, odlučili da kandidat za gradonačelnika Novog Sada bude sadašnji zamenik gradonačelnika, gospodin Milan Đurić.
Mi sa tim predlogom idemo na Skupštinu, Milan će pripremiti tim sa kojim će izaći i predstaviti svoj program rada i sastav Gradskog veća" – rekao je Vučević.

Izvor:nsuzivo.rs

Foto:nsuzivo.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad