Yunet
 

Politika

Brnabić: Nova vlada biće formirana u ustavnim rokovima

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 4. oktobar 2022. • 09:54 •

Brnabić: Nova vlada biće formirana u ustavnim rokovima

Mandatarka za sastav vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će njen novi kabinet biti formiran u skladu sa ustavnim rokovima i podsetila da se taj proces odvija u dosad neviđenim okolnostima.

"Mislim da ide najbrže moguće u datim okolnostima. Kada zaista na dnevnoj osnovi moramo da gasimo raznorazne požare, da se borimo za stabilnost, ne samo političku, već i energetsku. Što se tiče dnevnog života građana, da li je vlada tehnička ili se čeka nova - ništa se nije promenilo", rekla je Brnabić sinoć za TV Blic.
Premijerka je naglasila da ministri još postoje, a da to što su u tehničkom mandatu ne menja njihov odnos prema poslu ili odgovornost.
"Svi radimo zajedno i u timu sa predsednikom Srbije. I što se tiče onoga što mi isporučujemo našim građanima, tu nismo dozvolili ni najmanju stvar da bude kao da nema vlade. Vlada postoji, a nova vlada će biti u skladu sa ustavnim rokovima", poručila je ona.
Rekla je i da je "ako ćemo iskreno, u poslednjih šest meseci počeo "Treći svetski rat"" i da to "nisu okolnosti koje smo imali do sada".

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad