Yunet
 

Politika

Petković:Jedini krivac za trenutnu situaciju je Kurti

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 31. jul 2022. • 22:25 •

Petković:Jedini krivac za trenutnu situaciju je Kurti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je večeras da je Aljbin Kurti jedini krivac za trenutnu situaciju na KiM, koji, kako je naveo, "svojim neuračunljivim potezima izaziva novu krizu na prostoru Kosova i Metohije".

"Neuračunljivi Kurti dobro je bio svestan da njegovi jednostrani i protivpravni potezi mogu imati dalekosežne posledice po mir i stabilnost i mogu dovesti do krize sa nesagledivim posledicama", naveo je Petković i istakao:
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svakoga dana poziva na mir i stabilnost i dijalog kao jedini mehanizam za normalizaciju odnosa i rešavanje svih otvorenih pitanja".
Jedina poruka koja je upućena i iz Raške i iz Beograda danas, ističe Petković, jeste poruka mira i potrebe za poštovanjem Briselskog sporazuma i što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština.
"Zato kada traži krivca za današnju situaciju, neka se pogleda u ogledalo jer će tamo videti jedinog odgovornog za nove tenzije na terenu.
Gomilanje jedinica Rosu i specijalca pod punom oprenom, kao i otvorene pretnje Srbima nisu nikakvi potezi mira, već direktno dolivanje ulja na vatru i to je ono što Kurti želi", naveo je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Kurti je ranije u vido obraćanju izjavio da su Vučić i Petković krivci za trenutnu situaciju.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad