Yunet
 

Politika

Brnabić: Sve što vidimo je rezultat unilateralnih poteza Kurtija

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 31. jul 2022. • 22:23 •

Brnabić: Sve što vidimo je rezultat unilateralnih poteza Kurtija

Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu na Kosovu i Metohiji, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić i poručila da sve što vidimo je rezultat unilateralnih poteza Aljbina Kurtija.

"Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu, Srbi na KiM nisu učinili apsolutno ništa da izazovu ovo što danas vidimo. Upravo suprotno, ovo je epilog višegodišnjeg maltretiranja Srba na KiM i nepoštovanja međunarodnih sporazuma", rekla je Brnabić u izjavi za Tanjug.
Premijerka je kazala da predsednik Aleksandar Vučić i Srbija pozivaju na mir, stabilnost, povezivanje i saradnju, a Aljbin Kurti je, ističe, sramota današnjeg Balkana.
"Kurti je čovek čija je jedina politika stalno nasilje i stalne provokacije. Kurti je taj koji je doveo stvari do ove tačke - ukidanjem prava glasa Srbima, zabranom održavanja izbora na teritoriji KiM, nepoštovanjem Briselskog sporazuma i otvorenim priznanjem da Priština nikada neće implementirati Briselski sporazum, kao i namerno pogrešnim i selektivnim tumačenjem starih sporazuma", navela je Brnabićeva.

 

Izvor: Tanjug

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad