Yunet
 

Politika

Vučić: Interes građana je da čuju kroz šta smo prošli i šta nas očekuje

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 6. maj 2022. • 18:36 •

Vučić: Interes građana je da čuju kroz šta smo prošli i šta nas očekuje

Od posebnog interesa za građane je da čuju sve informacije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će Srbija, uprkos brojevima iz istraživanja o raspoleženju građana prema EU, nastaviti evropski put i biti snažnije na evropskom putu.

Vučić je, u obraćanju građanima kako je naveo, u trenucima koji su od velikog značaja za našu zemlju, naveo da je od posebnog interesa za građane da čuju sve informacije o svemu što je država činila u prethodnom periodu, šta nas očekuje, o našim potezima, odlukama i kako i na koji način bi trebalo da se postavimo prema određenim piatnjima u budućnosti.


Uvećan broj incidenata na KiM, a dijalog BG i PR ne postoji

Od kada je Kurti na vlasti imamo za čak 50 odsto uvećan broj incidenata i napada na Srbe na KiM a bilo ih je 128 tokom 2020., suočeni smo sa neprimerenim pritiscima i ocenama svega što se zbiva sa KiM, svakodnevnim kršenjem međunarodnog prava.

"Dijalog Beograda i Prištine ne postoji, i ovaj pokušaj dijaloga u Berlinu bio je samo pokušaj, jer oni (Priština) suštinski ne žele dijalog, da imate u vidu sa kim imamo posla, cela politika se svela na to da bi mnogi da glume lokalnog i regionalnog Zelenskog, a da im niko ništa ne radi", istakao je Vučić.


Manje građana opredeljeno za EU, ali naš je posao da radimo što bolje za Srbiju

"Prema istraživanjima IPSOS-a, prvi put imamo manje građana koji su opredeljeni za Evropsku uniju, 44 odsto je protiv, dok 35 odsto podržava ulazak, ali naš posao je da radimo što je najbolje za Srbiju, zato je moja poruka da će Srbija biti snažnija na evropskom putu", istakao je Predsednik Srbije.


Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena