Yunet
 

Politika

CeSID: Na predsedničkim izborima Vučić 58,3 odsto; SNS-u 120 mandata

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 4. april 2022. • 13:27 •

CeSID: Na predsedničkim izborima Vučić 58,3 odsto; SNS-u 120 mandata

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) objavio je konačnu projekciju rezultata predsedničkih izbora u Srbiji po kojoj je, kako se navodi, najviše glasova osvojio Aleksandar Vučić - 58,3 odsto, a zatim sledi Zdravko Ponoš sa 18,3 odsto glasova.

Treći je Miloš Jovanović sa šest odsto glasova, a na četvrtom mestu su Boško Obradović i Milica Đurđević Stamenkoviski sa po 4,4 odsto glasova.
Zatim slede Biljana Stojković sa 3,3 odsto glasova i Branka Stamenković sa 2,1 odsto, dok je najlošiji rezultat ostvario Miša Vacić - 0,9 odsto glasova.
Na parlamentarnim izborima SNS 42,9%, Ujedinjeni 13,5%
Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) objavio je konačnu projekciju rezultata na parlamentarnim izborima u Srbiji na kojima je, kako se navodi, pobedila lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" sa osvojenih 42,9 odsto glasova.
Na drugom mestu je koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije" sa 13,5 odsto glasova, a na trećem lista "Ivica Dačić - premijer Srbije" koja je osvojila 11,4 odsto glasova.
Zatim slede koalicije NADA sa 5,4 odsto glasova, "Moramo" sa 4,6 odsto i koalicija oko Dveri sa 3,9 odsto glasova, dok je lista "Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici" osvojila 3,8 odsto glasova.
Cenzus od tri odsto nisu prešli Srpska radikalna stranka i koalicije Suverenisti i "Boris Tadić - Ajmo ljudi".


SNS-u 120 mandata, Ujedinjenima za pobedu Srbije 38


Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) objavio je konačnu projekciju raspodele mandata u Narodnoj skupštini, prema kojoj će najviše mandata imati lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" - 120.
Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije imaće 38 mandata, a lista "Ivica Dačić - premijer Srbije" 32.
Zatim slede koalicije NADA sa 15 mandata i "Moramo" sa 12, dok će lista "Milica Đurđević Stamenkoviski - Srpska stranka Zavetnici" i koalicija oko Dveri imati po 10 mandata.
Lista "Savez Vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor" imaće šest mandata, lista "Muftijin amanet - Stranka pravde i pomirenja" tri, lista "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani" dva, dok će po jedan mandat imati lista "SDA Sandžaka - Dr Sulejman Ugljanin" i koalicija Albanaca Doline.

 

Izvor: Tanjug
     

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena