Yunet
 

Politika

Brnabić: Srbija će štiti svoje interese, nema ko šta da zameri

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 27. februar 2022. • 10:09 •

Brnabić: Srbija će štiti svoje interese, nema ko šta da zameri

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da će Srbija nastaviti da vodi spoljnu politiku u cilju zaštite sopstvenih interesa i u skladu sa međunarodnim pravom, bez obzira na pritiske koji će uslediti i istakla da povodom stava o Ukrajini nema ko šta da joj zameri.

"Naša pozicija nije laka, ali cemo je principijelno braniti", rekla je Brnabić za TV Prva i istakla da se ne moze traziti od Srbije da ne poštuje sopstveni teritorijalni integritet. Ona je istakla da Srbija postuje teritorijalni integritet Ukrajine kao sto zeli da se postuje i teritorijalni integritet Srbije i ponovila da u skladu sa svojim vitalnim interesima nece uvoditi sankcije Rusiji.

Brnabić je najavila i da će danas u 11.30 casova Vlada Srbije da potvrditi zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost i da će se ponašati u skladu sa njima. Ona je rekla i da će Srbija pred Savetom bezbednosti UN zastupati te iste stavove. "Teski dani i teska vremena jesu pred nama, ali nama je najvaznije da radimo čuvajući mir i stabilnost i bezbednost, da bi nastavili da napredujemo", istakla je premijerka i dodala da će Srbija nastaviti da razgovara sa svima. "Predsednik Srbije ima svaki dan razgovore sa partnerima iz inostranstva, čuvamo našu poziciju. Čini mi se da Srbiji nema ko šta da zameri", zaključila je Brnabić.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad