Yunet
 

Kultura

Obeležena godišnjica rođenja Mike Antića

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 14. mart 2023. • 12:37 •

Obeležena godišnjica rođenja Mike Antića

Povodom godišnjice rođenja pesnika, novinara, publiciste i filmskog stvaraoca Miroslava Mike Antića, a u okviru manifestacije ''Antićevi dani'', delegacija Grada Novog Sada položila je cveće na grob novosadskog velikana i kod njegove biste u Dunavskom parku.

Nju su činili član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i pomoćnica direktora Kulturnog centra Grada Novog Sada Sunčica Marković.
- Novi Sad može da bude ponosan na velikane koji su ostavili svoj pečat u istoriji grada, a jedan od njih je Mika Antić. Grad Novi Sad nastoji da im na adekvatan način oda počast, pa radimo na tome da ''Antićeve dane'', manifestaciju posvećenu Miki Antiću, u budućnosti podignemo na još viši nivo. Njegova nematerijalna zaostavština, naročito njegov književni opus, ne samo da je i danas zanimljiva i primamljiva mladim generacijama, već je i trajna inspiracija umetnicima. Sećajući se njegovog lika i dela i želimo da doprinesemo trajanju te prepoznatljivosti, jer su vrednosti koje je Mika stvorio neprolazne – naglasio je Dalibor Rožić.
Manifestacija "Antićevi dani" održava se do 20. marta na više lokacija u Novom Sadu, a program je dostupan na sajtu Kulturnog centra Novog Sada.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad