Yunet
 

Kultura

U Novosadskom pozorištu održana svečanost uoči Dana Novog Sada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. februar 2023. • 10:22 •

U Novosadskom pozorištu održana svečanost uoči Dana Novog Sada

"Grad Novi Sad ima odličnu saradnju sa Mađarskom nacionalnom zajednicom i iz te saradnje proizilaze projekti i investicije potrebne za poboljšanje kvaliteta života pripadnika te zajednice u našem gradu", rekao je gradonačelnik Milan Đurić, povodom obeležavanja Dana grada u Novosadskom pozorištu.

Dobru saradnju i zajedništvo potvrdio je i potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Balint Pastor. video icon
Imamo odličnu saradnju sa Nacionalnom zajednicom Mađara i pored ulaganja grada u kulturu, obrazovanje, sport, završili smo i velike infrastrukturne projekte u delovima grada, gde ima mnogo pripadnika te zajednice, rekao je Đurić. Kako je istakao, na taj način pokazuje se zajedništvo dva naroda.
Zajedništvo dva naroda i odličnu saradnju potvrdio je i potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Balint Pastor, koji je istakao da je Novi Sad veoma značajan za vojvođanske Mađare.
Program obeležavanja Dana Grada u Novosadskom pozorištu počeo je himnom Republike Srbije, a nastavio se nizom kulturno-umetničkih sadržaja. Centralna proslava Dana Grada biće održana sutra u Srpskom narodnom pozorištu, kada će u okviru svečane akademije biti dodeljena Februarska nagrada violinisti Stefanu Milenkoviću.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena