Yunet
 

Kultura

Srpski fotograf Pavel Surovi dobio nagradu u Celju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 11. decembar 2022. • 09:49 •

Srpski fotograf Pavel Surovi dobio nagradu u Celju

Nagrađeni srpski fotograf Pavel Surovi je dobitnik zlatne medalje Foto saveza Slovenije u foto kategorija SERIJA i proglašen je za najboljeg autora foto salona na Izložbi fotografija u Celju, saopštili su organizatori izložbe.

Njegova pobedničke fotografije srpskih ratnica Warriorke  biće objavljene u slovenačkom foto magazinu Digitalna kamera, a i krasiće naslovnu stranu ovog prestižnog fotografskog magazina.
Ova nagrada kao i sve ostale samo potvrđuju da foto projekti Corona i Tron Pavela Surovog, u produkciji Kulturnog centra Kisač i Grada Novog Sada, imaju veliki potencijal da zadive svet.
Prema rečima Pavel Surovog cilj je bio da se kroz žensku lepotu koja je večna inspiracija umetnika i arhaične narodne nošnje predstavi sve narode Balkana kao i njihovu želju da se nađu na Tronu.
"Hteo sam da ljudi vide lepotu arhaičnih narodnih nošnji, koje se čuvaju samo u muzejima, koje ne možemo da vidimo danas na živim bićima. Na ovim fotografijama prelepe devojke dodaju personalitet i ulogu svakoj narodnoj nošnji", rekao je Surovi.

 

Izvor: Tanjug

Foto: Pavel Surovi
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena