Yunet
 

Kultura

SNP: Budite deo Pozorišnih novogodišnjih priča

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 6. decembar 2022. • 15:48 •

SNP: Budite deo Pozorišnih novogodišnjih priča

Posle velikih dramskih, operskih i baletskih premijera i projekata, Srpsko narodno pozorište završiće ovu ali i otpočeti novu 2023. godinu u velikom stilu.

Novogodišnji duh koji odiše nadom za lepšim i boljim početkom, širiće se i kroz najstariji nacionalni teatar u Srba jer će zaljubljenici u  kulturu i umetnost imati prilike da uživaju u Pozorišnim novogodišnjim pričama koje će početi 31. decembra popularnom Rok operom.
Već narednog dana, 1. januara tačno u podne, na platou Srpskog narodnog pozorišta, publika će slušati koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, a zatim i Džez operu, publika će. takođe, uživati i u nesvakidašnjem Balu pod maskama kao i u velikom Božićnom koncertu.
Kako je u prethodnim godinama ali u narednim, cilj ovog teatra da razvija novu publiku tako će i najmlađi Novosađani i Novosađanke uživati u Pozorišnim novogodišnjim pričama jer će gledati predstave za decu, a moći će i da se upoznaju i druže sa svojim omiljenim glumcima.
„Najlogičnije je bilo da našoj publici priredimo ovakav kraj godine, ali i početak sledeće. Publika će imati u deset dana priliku ne samo da prati program Novogodišnjih pozorišnih priča, već da sa svojim omiljenim glumcima, pevačima i baletskim igračima učestvuje u programu. Zadovoljstvo nam je što praznike možemo da provedemo sa svojom publikom i pozovemo ih da i u narednoj godini budu uz svoj omiljeni teatar. Kako smo u velikom maniru počeli ovu sezonu, tako je i nastavljamo u Novoj godini, te nas čeka pregršt velikih premijera i projekata”, rekao je upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Prvi novogodišnji pozorišni bazar na početku godine

Uz bogat program, posetioci će istovremeno imati priliku da uživaju u prvom Pozorišnom bazaru, u okviru kog će pored raznovrsnih rukotvorina, moći da osete duh teatra kroz različite rekvizite iz aktuelnih dramskih, operskih i baletskih predstava.
Velika vrata Srpskog narodnog pozorišta otvorena su svima i raduje se novim počecima, kao i publici.



 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena