Yunet
 

Kultura

Uručene nagrade studentima pobednicima konkursa "Srce mog grada"

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. novembar 2022. • 13:58 •

Uručene nagrade studentima pobednicima konkursa

Novosadskim studentima Jeleni Ognjenović, Anđeli Boljak i Konstantinu Filipoviću, pobednicima literarnog konkursa "Srce mog grada" Studentskog centra Novi Sad, svečano su uručene nagrade.

Prvu nagradu - besplatnu ishranu u restoranu Studentskog centra osvojila je Jelena Ognjenović, studentkinja književnosti iz Rume koja je opisala Liman. Anđela Boljak studentkinja engleskog i ruskog jezika iz Zvornika (Republika Srpska) osvojila je drugo mesto opisom centra Novog Sada i tako dobila propusnice za sve sadržaje SPENS-a. Treću nagradu osvojio je Konstantin Filipović student istorije i engleskog jezika iz Sombora kratkim opisom Dunavskog parka, za kog je nagradu obezbedio SKC – propusnicu za sve komercijalne događaje u narednih godinu dana. Troje nagrađenih dobili su i besplatnu članarinu gradske biblioteke u naredniih godinu dana. Nagrade su im uručili Zoran Martniović, direktor Studentskog centra i članovi žirija Obrad Škrbić (SKCNS), Tanja Đapić (SPENS) i Aleksandra Rokvić (Gradska biblioteka).
- Danas smo dodelili nagrade studentima koji su po oceni žirija napisali najbolje radove na konkursu "Srce mog grada". Smatrali smo da je Svetski dan pismenosti dobar povod da svaki student koji želi, napiše svoju impresiju o delu, ili delovima Novog Sada koje najviše voli. Novi Sad je grad velikog i otvorenog srca, grad velikih mogućnosti u kom će studenti steći akademsko obrazovanje, ostvariti važne kontakte i upoznati prijatelje za ceo život. Novi Sad je grad u kom će mnogi po završtku studija nastaviti da žive, započnu karijeru i zasnuju porodicu. Novi Sad je grad koji će odrediti njihovu budućnost. Radovi su trebali da zadovolje kratku tekstualnu formu, koja na Instagramu, Fejsbuku i Tviteru, predstavlja uobičajeni vid literarne komunikacije među mladim ljudima. Postoji mogućnost da konkurs organizujemo svake godine. Razgovarao sam sa predstavnicima studentskih organizacija. Oni su me informisali da je konkurs naišao na veliko interesovanje među studentima. Nastojaćemo da proširimo nagradni fond i na taj način ovaj konkurs učinimo značajnim brendom Novog Sada – rekao je Martinović.
Studenti Matija Šeremet i Jana Tomić, dobili su kurs kreativnog pisanja u Agenciji za odnose s javnošću Olorin pres.
Konkurs Srce mog grada prvi put je raspisan ove godine povodom 8. septembra Međunarodnog dana pismenosti za kratku, lirsku prozu na temu omiljenog dela Novog Sada u saradnji sa Gradskom bibliotekom, Studentskim kulturnim centrom i Spensom, a pravo učešća imali su studenti koji žive u domovima.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena