Yunet
 

Kultura

Velikogospojinski dani 2022 - Rok veče za pamćenje

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 28. avgust 2022. • 16:01 •

Velikogospojinski dani 2022 - Rok veče za pamćenje

Drugi dan Velikogospojinskih dana je započeo tradicionalnom Velikogospojinskom litijom na kojoj se okupio veliki broj meštana koji su pratili sveštenstvo do manastira Velika Gospojina.

U toku dana posetioci su uživali u brojnim sadržajima koje nudi ova prelepa varoš, a svi su željno čekali koncerte koji su tokom večeri održani na velikoj bini. Ove godine organizatori mogu da se pohvale svetskom produkcijom, koja je upotpunila vizuelni doživljaj nastupa rock zvezda. Manifestacija Velikogospojinski dani je decenijama prepoznata po odličnim koncertima, što je potvrđeno i ove godine, jer su rok izvođači zaista oduševili desetine hiljada posetilaca.
Prvi su nastupili najpoznatiji srpski irci Orthodox Celts, koji su odmah krenuli žestoko na šta je publika odlično reagovala, pa se zaigrao i irski ples.
Potom je na scenu izašao doktor za rock’n’roll Nele Karajlić sa svojim bendom „Osiromašeni uranijum“ i krenuli su da se ređaju hitovi i horsko pevanje svake pesme. Neletova spontanost svaki koncert učini drugačijim, pa je tokom pesme „Devojčice kojima miriše koža“ na binu izveo desetak devojaka iz publike kako bi zajedno otpevali refren ovog legendarnog hita. Nele je u Novom Bečeju poslednji put pevao pre 25 godina, ali je sinoć zbog sjajne publike obećao da neće više toliko čekati na njegov sledeći koncert.
Za kraj večeri iznad Novog Bečeja i okoline se prolomio zvuk neverovatne trojke, benda iz Pule, Atomskog skloništa. Bruno Langer uz podršku mladog gitariste i bubnjara je održao masterclass rok’n’roll-a. Bruno je ređao svoje hitove iz karijere duge više od 50 godina, a s obzirom da je po prvi put svirao u Novom Bečeju bilo mu je posebno drago što je u publici video nasmejana lica svih generacija, koji su ih sa oduševljenjem pozdravili. Prezadovoljan prijemom domaćina i posetilaca, poželeo je svakako da ponovo dođe u banatsku varoš.
Iako je Novi Bečej ceo dan bio pun gostiju koji su uživali u brojnim sadržajima, varoš je osvanula potpuno čista i spremna da dočeka ljubitelje narodne muzike koji će uživati u koncertima zvezda Aleksandre Prijović i Saše Matića.

 

Foto: Goran Dobožanov



 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena