Yunet
 

Kultura

Čuveni operski pevač Željko Lučić u septembru u Novom Sadu i Beogradu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. avgust 2022. • 12:54 •

Čuveni operski pevač Željko Lučić u septembru u Novom Sadu i Beogradu

Zašto je Rigoleto jedna od najvoljenijih opera od prizvedbe?

Zašto nas Rigoleto  dodiruje i zašto osećamo  duboku vezu sa delom? Operski dragulj koji već dve sezone oduševljava opersku publiku, Verdijev “Rigoleto” Srpskog narodnog pozorišta biće izveden 7. septembra u Novom Sadu, kao i 10. septembra u Beogradu na vodi.
Ova dva izvođenja, biće posebna jer će se u ulozi Rigoleta, dvorske lude naći proslavljeni bariton Željko Lučić koji je svoju karijeru upravo započeo u najstarijem srpskom teatru.
„Uzbuđen sam, šta da vam kažem, uzbuđen što sam opet tu gde je sve počelo”, uzbuđeno je rekao Željko Lučić.
Ovaj slavni operski pevač, jedan od najcenjenijih baritona koga nazivaju „verdijanskim“, jer su ga uloge u Verdijevim operama proslavile, već tri decenije je u poslu. Pevao je na mnogim scenama u svetu, među njima i velike uloge u četiri najprestižnije operske kuće – njujorškom Metropolitenu, Milanskoj skali, Bečkoj operi i Kraljevskoj operi u Londonu. Međutim, njegovi nastupi u Srbiji su izuzetno retki.
“Željko Lučić je svoje prve operske korake napravio upravo u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu pre više od 20 godina. Bariton svetskog renomea sada se vraća u srpsku Atinu i velika nam je čast što ćemo ugostiti jednog od najboljih baritona na svetu”, kaže upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

 

Foto: S. Doroški

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena