Yunet
 

Kultura

Konkurs za vizuelne umetnike za rezidencijalni program u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. avgust 2022. • 11:53 •

Konkurs za vizuelne umetnike za rezidencijalni program u Novom Sadu

Multimedijalni centar Led art iz Novog Sada i Agencija Komunikart iz Pančeva pozivali su vizuelne umetnike i strip autore iz Srbije da se prijave za prvi rezidencijalni program u okviru novog projekta "Remix Comix" koji će se održati u Novom Sadu, od 17. do 31. oktobra 2022. godine, najavili su organizatori.

Poziv je otvoren za dvoje umetnika/ca iz Srbije, bez ograničenja po pitanju starosne dobi učesnika/ca, kao ni umetničke discipline kojom se bave.
Organizator obezbeđuje smeštaj i honorar za učesnike rezidencije.
"Remix Comix" je projekat podržan od strane Evropske komisije kroz program Kreativna Evropa, i realizuje se u saradnji šest udruženja - MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teatar Amsterdam i Fondacija Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022 Novi Sad.
Projekat ima za cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja, i predstavi ih publici kroz formu stripa.
Specifičnost projekta je u tome što će lokalno kulturno nasleđe sagledavati iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici biti uključeni u rad sa umetnicima/cama.
Krajnji cilj AIR programa je nastanak umetničkog dela u formi stripa u javnom prostoru.
Na istom zadatku sarađivaće deset učesnika/ca iz četiri države - Češke, Holandije, Slovenije i Srbije, tokom dve nedelje zajedničkog rada.
O izboru dobitnika konkursa odlučivaće petočlana komisija sastavljena od predstavnika/ca partnera projekta Remix Comix.
Imena dobitnika/ce biće objavljena 10. septembra na sajtu Multimedijalnog centra Led art iz Novog Sada i Agencije Komunikart iz Pančeva.
Otvoreni pozivi za rezidencijalne programe u Amsterdamu, Pragu, Ljubljani i Pančevu biće objavljeni naknadno.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena